Pure - you are called

Tiszta szív, tiszta divat

Indul a Pure Fashion Képzés

Szeptember 26.-án, pénteken a Pure Fashion Magyarország Központi Csapata; az Emberi erőforrások Minisztériumának Családpolitikai főosztálya képviseletében dr.Kormosné Debreceni Zsuzsanna, Kecskemét MJV alpolgármestere: Szemereyné Pataki Klaudia, és a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK) tájékoztatót tartott a városban induló Pure Fashion képzésről.

Az eseménynek a Városháza díszterme adott otthont. A támogató és befogadó szervezetek rövid köszöntője után Oláh Kata, a Program országos felelőse bemutatta a képzés módszertanát, lelkiségét, nemzetközi hátterét, a magyarországi programért felelős központi csapat munkáját. Felhívta a jelenlévők figyelmét a lánynevelés fontosságára: ,,A nőnevelés hazánk és társadalmunk számára egy központi jelentőséggel bíró téma, ami elhanyagolhatatlan a magyar családok jövőjének megalapozásánál, mivel a nő a család szíve. Programunk erre a szükségre és egyben hiányra kíván választ adni.”

Képek a megnyitóról:

 

Mi a Pure Fashion?

 

A Pure Fashion egy keresztény erkölcsi alapokon nyugvó nemzetközi program, amely küldetéseként éli meg a 14 és 16 év közötti fiatal lányok felkészítését a világ számára is vonzó életvitelre, amelyben méltósággal élnek, tevékenykednek és öltözködnek, ahol magabiztos és hozzáértő személyiségekké válnak, az egyszerűség, a tisztaság erényeit megélve iskolájukban és közösségeikben.

A Program logójában megjelenő pillangó jelképezi azt az átváltozást, amelyet a lányok az önismeret és a nővé válás útján bejárnak. Így válhatnak olyanná, amire hivatottak, egyediségükkel, egyszerű szépségükkel elismerést kiváltva.

A két éven át tartó programon a kamaszok nyíltan beszélhetnek lányos témákról, megtanulhatják a nyilvánosság előtti szereplést, viselkedést, a társadalomban elismert vonzó megjelenést, a hajápolás és sminkelés művészetét. A képzés a személyiség teljes körű fejlesztését szolgálja, megtanulhatják a női hivatás mibenlétét, a párkapcsolat kérdéseit, a férfi-női különbségekből adódó értékeket, a kommunikáció- és az önismeret fontosságát. Ennek örömteli megéléséhez nyújtunk mi eszközt, teret és támogató közösséget. A lányok részt vesznek főző és etikett kurzuson is.

A program csúcspontjaként egy nagyszabású gálán mutathatják meg a lányok azokat a készségeket, amelyeket az év során elsajátítottak, közvetítve az egyszerűség, tisztaság, a méltóság üzenetét a résztvevők és a társadalom számára.

Célunk, hogy szakértelmünkkel segítsük és elkísérjük a lányokat a nővé válás kihívásokkal teli útján.

 

 • önbecsülés kialakítása
 • személyiségfejlesztés
 • döntésképesség kialakítása
 • felelősség vállalása másokért
 • életvédelem
 • szabadság
 • közösségteremtés
 • női öntudat
 • karitatív tevékenység
 • szociális érzékenység fejlesztése

 

A Program egyedisége külföldön és hazánkban is abban áll, hogy vonzó módon, a saját nyelvükön szólítja meg a kamasz lányokat egy olyan témában, amely mindannyiukat érdekli - szépség és divat -, és onnan vezeti őket a „mélyebb vizekre”. Megláttatja velük, hogy nőnek lenni jó, nőnek lenni hivatás. Segít nekik felfedezni és megerősíteni a bennünk levő értékeket, valamint megalapozni bennük egy olyan értékrendet, amelyre később az életüket építhetik.

A képzésben résztvevő tizenéves lányok az egyes alkalmak alatt érintik

 • a külső és belső szépség,
 • önismeret,
 • kommunikáció - konfliktuskezelés,
 • szabadság, döntés, felelősségvállalás,
 • női hivatás,
 • szerelem-párkapcsolat stb. témáját.

A témák kifejtéséhez mindig gyakorlat is párosul, mint például: divattanácsadás, testformák és színtípusok; szépségápolás; egészséges életmód - mini főző kurzus, etikett kurzus; beszéd technika, magabiztos megjelenés; mozgáskultúra; dalszövegek és filmanalízis.

Az alkalmak fontos része a közösség- és a lélek építésére szánt idő is.

A Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK) vállalja a Pure Fashion program bevezetését Kecskeméten, Illés Tóth Orsolya Pure Fashion helyi koordinátor közreműködésével. Így lehetőségünk nyílik arra, hogy városunkban is terjeszthessük ezeket az értékeket.

 

Illés Tóth Orsolya - Pure Fashion koordinátor: 06-70-250-94-13

Mészáros Krisztina - a SZÉK részéről delegált Pure Fashion munkatárs: 06-30-914-55-64

Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes – SZÉK szakmai felelős: 06-30-995-99-60

Cím: 6000 Kecskemét, Irinyi u. 62.

Telefon: +36-76-403-781

E-mail: holnap6000@gmail.com

Honlap: www.holnaphonlap.hu; http://purefashion.hu

 

Pure Fashion története

Maga a program az Egyesült Államokban indult el a 90-es évek végén. Édesanyák szervezték meg lányaiknak a programot, hogy nyíltan beszélhessenek olyan tipikus lányos témákról, mint a szépség, a divat, az egyediség. A kamasz lányokat pedig az foglalkoztatta, hogy milyen módon lehet összeegyeztetni a divatot a saját értékrendjükkel. Sokukat zavarta ugyanis, hogy az üzletekben csak a csípőjüket szabadon hagyó nadrágokat és túlzottan kivágott felsőket lehetett kapni. Az összejöveteleken képzést kaptak, a kurzus végén pedig divatbemutatóval zárták le az évet és mutattak be olyan ruhákat, amely a méltóságukat és a természetes szépségüket fejezte ki. A Program gyorsan népszerűvé vált, mert egyre több helyen ismerték fel a program nagyszerűségét és szükségességét. Befolyásos emberek, híres modellek álltak az ügy mellé. A Pure Fashion ma már egy nagy nemzetközi család, amely a világ számos országában hatékony segítséget nyújt a kamasz lányoknak a nővé válásuk útján.  Jelen pillanatban a program Magyarországon kívül a következő országokban van jelen: Argentína, Ausztrália, Belgium, Chile, Németország, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Fülöp-szigetek, Olaszország, Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Kanada.

 

2007-ben egy magyar házaspár látogatott ki Atlantába, ahol személyesen is megismerkedtek a program vezetőivel, és megfelelő egyeztetések után lehetővé tették, hogy Magyarországon is beindulhasson a Program, hiszen az igény itt is nagynak mutatkozott. Ők azóta is folyamatosan segítik és támogatják a képzést.

 

Támogatókat keresünk

Programunk működéséhez számítunk az Ön segítségére is!

Ahhoz, hogy minél szélesebb körben, megfelelő minőséggel tudjuk egyre több lánynak felkínálni ezt a lehetőséget, bizalommal várunk felajánlásokat. Ez által segíthetjük és tesszük lehetővé olyan fiatalok részvételét is, akik családi, illetve anyagi körülményeik miatt nem, vagy csak nagy áldozatok árán tudnának hozzánk csatlakozni.

Adószám: 18353183-1-03

Pure Fashion számára nyitott SZÉK számlaszám:

52500109-11048747-00000000

Hálatelt szívvel mondunk köszönetet támogatóinknak!

Pure Fashion Program támogatói országosan:

EMMI

Orsay

Promod

Regnum Christi

Sylber

Vakvarjú

 

Pure Fashion Program támogatói Kecskeméten:

Azizza divatüzlet

 

BAON

Bács-Kiskun Megyei Online

Gladiolus Kft.

Három Gúnár Étterem

Hírös Lovarda

Jampolo Reklámszolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Jégszilánk Kft.

Kecskeméti Televízió

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület  (SZÉK)

Petőfi Népe

Duna-Tisza köze napilapja

Szentcsalád Plébánia

Széchényi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola

Szórakaténusz Játékmúzeum

Termostar Hőszolgáltató Kft.

Univer

 

Kíváncsi vagy?

 

Szívesen lennél részese az élménynek?

Ha szeretnéd felfedezni mindazt, ami Benned rejlik, ha érdekel a divat, ha szeretnél csinos lenni, de ugyanakkor megtartani az egyéniséged, ha fontosnak tartod a keresztény értékeket,….akkor ez a program NEKED szól.

A képzés minden év szeptemberében indul. 

A programról itt tudhatsz meg többet. 

Jelentkezési lap