Élő adás a testemből

Dr. med. Elisabeth Raith-Paula:
Élő adás a testemből című könyvének ajánlója

Törvényszerű-e, hogy a serdülőkorba lépve váratlanul érnek a testedben meginduló változások? Lehet-e tenni valamit azért, már ebben az életkorban, hogy a nővé válás fontos jeleit megfigyelhesd magadon? Mire végigolvasod ezt a könyvet, tudni fogod, milyen változásokon megy át a tested a serdülőkor folyamán. Megismerheted az Élet egyenletét, megfejtheted tested titkos kódjait. A könyv segítségével többek között megismerkedhetsz az ösztrogénbarátnőkkel, és megfigyelheted a progeszteroncsapat munkáját…

Dr. med. Elisabeth Raith-Paula müncheni doktornő dolgozta ki a „Ciklus-show”-ként elnevezett programot, mely alapvetően 10-14 éves lányok számára készült.

A program jelmondata: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok.”
A saját test értékességének megtapasztalása ugyanis alapvető fontosságú ahhoz, hogy az egészségünkkel, termékenységünkkel és szexualitásunkkal felelősen tudjunk bánni. Ez minden megelőzés, prevenció alapja.
E könyv célja, hogy pontosan, közérthetően, de a serdülők számára is élvezetes módon információkat nyújtson a női test termékenységének működéséről, a testi folyamatokról, azok összefüggéséről, értelméről és kísérő testi jeleiről.
A könyv olvasásakor érzékelhető szemléletmód elsősorban a test, testkép, termékenység pozitív vonatkozásaira koncentrál, az Élet továbbadásának képességét nagyszerű és értékes ajándékként mutatja be. Nyelvezete, a képi bemutatás módja elsősorban a tizenévesek igényeihez szabott, a benne foglalt információk, magyarázatok és adatok ugyanakkor korszerű és pontos biológiai tudást közvetítenek felnőttek számára is.

Második, átdolgozott kiadás (2017)

A könyv 146 oldalas, színes képekkel
Kiadó: Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK)
Ára: 3990Ft

A könyv megrendelése

Vélemények a könyvről:

Egy 4 gyermekes anyuka: Elolvastam az „Élő adás a testemből” című könyvet – együltő helyemben! -, és nagyon örülök neki! Legnagyobb erényének tartom, hogy úgy tudja közérthető, a fiatalokhoz közel álló nyelvezettel elmagyarázni a női szervezetben zajló bonyolult folyamatokat, hogy közben büszkék lehetünk női mivoltunkra! Rengeteg fehér foltot tud ez a remekül megfogalmazott, szép kivitelű könyv eltüntetni! A saját kislányommal szeretnék hasonlóan ünnepelni, és alig várom, hogy a kezébe adhassam ezt a könyvet! Amint látod, nekem nagyon tetszett, és nem csak Violka fogja elolvasni, ha nagyobb lány lesz, hanem a bátyjai is, hogy tiszteljék és becsüljék a lányokat, jövendő feleségüket, gyermekeik anyját!

Egy 4 gyermekes apuka Örömmel forgatom a könyvet. A női ciklusról beszélni sosem könnyű egy apának, de még egy tanárnak sem, annyira tele vagyunk tabukkal, annyira nem tanultuk meg helyén kezelni az Isten teremtette folyamatokat. Ez a könyv végre segít 10-13 éves lányokkal olyan testi történésekről beszélni, amit egy-egy jól sikerült fogalom-elnevezéssel (tavasz hírnök, varázsital, titkos kód, felvonás, titoktartási egyezmény, szerviz-központ, szálloda és berendezése, finálé) könnyen megközelíthetünk.

35 éves házas, házaspár Óriási erénye a könyvnek, hogy ÉLETPÁRTI!!! Ez minden sorából kitűnik! Megszeretteti a lányokkal saját nemüket! Talán ez a legnagyobb értéke! Azt gondoljuk, hogy sok ember nincs is tisztában azzal, hogy a nők manapság (vagy mindig?) milyen nehezen fogadják el önmaguk nemét, mennyivel könnyebbnek vélik a férfisorsot…, s hogy milyen gyakran tapasztaljuk a nagyobb örömöt a fiú utód születésekor! Ennek üzenete van. Ahogyan a könyvnek is, de a nőiség elfogadása, vagyis teremtettségünk elfogadása – amire buzdít, nyílt szavakkal is, rejtett üzenetekkel is.